fbpx
DETOX ili detoksikacija ili čišćenje hladno prešanim sokićima je post s ciljem uklanjanja štetnih toksina iz tijela. Tijekom posta konzumirate samo hladno prešane sokiće i/ili juhe posebno namijenjene za detoksikaciju.

Čišćenje sokovima omogućuje tijelu odmor probave od složene, krute i prerađene hrane. Naša jetra, bubrezi i debelo crijevo svakodnevno rade kako bi tijelo oslobodili od otpadnih tvari i toksina. Osobito je važna jetra, organ koji iz konzumirane hrane i pića izvlači otrove te ih razgrađuje u manje štetne tvari te ih uklanja iz organizma. Ako je jetra previše opterećena prerađivanjem štetnih tvari, teško se posvećuje glavnoj funkciji koja je oslobađanje energije, zato se nakon konzumacije alkohola osjećamo mamurno, a nakon teške, masne hrane osjećamo umor i tromost. Bubrezi su također važni jer prerađuju tekućine i ispiru otrove. Zbog čega je dnevno važno unositi puno tekućine kako bi im se omogućio normalan rad. Tijekom čišćenja, tijelu je važno omogućiti izvor hranjivih tvari, enzima, vitaminima i mineralima. Iznimno je važno unositi puno tekućine kako bi se štetne tvari mogle izlučiti.

Detox pomaže kod poboljšanja probave i mršavljenja. Ali glavni cilj detoxa ne bi trebalo biti isključivo gubljenje na kilaži već pomoć tijelu da se riješi toksina i loših navika. Naš organizam sposoban je sam se očistiti se od štetnih tvari, a mi smo tu da mu u tome pomognemo.

Web koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranice. Više informacija o kolačićima možete pročitati Ovdje.
Saznaj više