fbpx

Bobica

Bobica je poput ulaska u najbolju avanturu svog života – puna iznenađenja, uzbudljiva i nevjerojatno ukusna! U ovom smoothieu, borovnica igra ulogu avanturista koji vodi putovanje, a jabuka je pustolov koji se pridružuje i donosi dodatnu slatkoću.
Badem je hrabri prijatelj koji se ne boji rizika, a datulja je onaj koji će vas zagrijati i pružiti vam udobnost kao kod kuće. A banana je poput voditelja grupe koji uvijek zna gdje ide i kako doći tamo. Svi se ovi sastojci zajedno sjedinjuju u jednom okusu i pružaju vam superhranjivu energiju za bilo koju avanturu koja vam dolazi na putu!

Juice Box Superfood smoothies rađeni su samo od prirodnih namirnica i Superhrane, bez ikakvih dodataka! 100% su prirodni, bez dodanog šećera, bez umjetnih boja ili okusa, bez konzervansa, bez aditiva i bez dodatka vode. 

Kako odabrati tip proizvoda?

HPP hladno pasterizirano
HPP hladno prešani hladno pasterizirani proizvod ima rok trajanja do 90 dana. HPP ili hladna pasterizacija je tip obrade hrane pod visokim tlakom koji produžuje rok trajanja proizvoda, a pritom se zadržava ista nutritivna vrijednost kao i kod svježeg proizvoda. Saznajte više što je hladna pasterizacija ovdje.
Svježe
Svježi hladno prešani proizvod ima rok trajanja do 48 h, nutritivna vrijednost je ista kao i kod HPP hladno prešanog hladno pasteriziranog proizvoda.

Sastav:    • Borovnica80%

    • Badem40%

    • Datulja30%

    • Banana70%

    • Jabuka20%

Bobica je superhranjivi smoothie koji će vam dati svu potrebnu energiju za savršen početak dana, a sastoji se od divnih sastojaka poput borovnice, jabuke, badema, datulje i banane.

Superhrana je opći naziv za hranu koja je izrazito hranjiva i sadrži velike količine esencijalnih hranjivih tvari koje su važne za zdravlje i dobrobit. Ove hranjive tvari uključuju vitamine, minerale, antioksidante, vlakna i druge fitonutrijente. Superhrana se obično odnosi na prirodne i cjelovite namirnice poput voća, povrća, orašastih plodova, sjemenki, žitarica, morskih algi i drugih biljnih proizvoda koji su izrazito hranjivi i imaju pozitivan učinak na zdravlje.

Mnoge superhrane se smatraju super zbog svojih antioksidativnih svojstava i zbog toga što su bogate hranjivim tvarima koje pomažu u održavanju zdravog imunološkog sustava i smanjenju rizika od raznih bolesti poput srčanih bolesti, dijabetesa, raka i drugih bolesti. Međutim, važno je napomenuti da nijedna hrana sama po sebi ne može izliječiti bolest, a prehrana bi uvijek trebala biti uravnotežena i prilagođena individualnim potrebama. Sastavni dio Smoothija Bobica je superhrana borovnica.

BOROVNICA

Bobica i njene borovnice. Zbog znatno veće prehrambene i zdravstvene prednosti od normalnog prosjek, borovnice spadaju u skupinu “superhrane”. Borovnice (lat. Vaccinium myrtillus) bogate su pigmentima antocijanina koji im daju njihovu tamnu boju.
One su autohtone u Sjevernoj Americi gdje se spominju već prije 13 000 godina kada su ih Indijanci nazivali “zvjezdanim bobicama”. Zanimljivo je da su prema legendi Indijanci borovnice sušili na suncu i dodavali ih juhama i varivima, te su ih dali europskim doseljenicima kao pomoć za preživljavanje prve hladne zime u Sj. Americi.
Njihovo bogatstvo antioksidansima se smatra jednom od najboljih supervoća na svijetu. Značajna vrijednost borovnica proizlazi iz njihovog sadržaja flavonoida, uglavnom malvidina, koji pozitivno djeluju na kretanje slobodnih radikala.
Antioksidansi, koji su bogatsvo borovnica, sprečavaju i usmjeravaju djelovanje radikala koji su visoko reaktivne molekule slobodnim kretanjem sposobne uništiti zdrave stanice tijela. Konzumacijom borovnica smanjuje se vrijeme za apsorpciju šećera u krvotok zbog čega su pogodne za dijebetičare. Osim samo ploda borovnica, i listovi imaju ljekovita svojstva i blagotvorna djelovanja na tijelo.
Današanje borovnice imamo zahvaljujući botaničarki dr. Frederick Coville, koja je 1916. prva uspijela uzgojiti komercijalnu sortu borovnice. Borovnice se mogu pripremati u raznim receptima ili jednostavno konzumirati sirove. Indijanci su napravili prvi pećeni desert od borovnica koji se zove Sautauthig. Ova najdraža hrana među Indijancima je jednostavan puding napravljen od borovnica, palente i vode.

BADEM

Bademi su bogati zdravim mastima, proteinima i vlaknima, a također su izvor vitamina i minerala poput vitamina E, magnezija i željeza. Konzumiranje badema može pomoći u održavanju zdravlja srca, regulaciji razine šećera u krvi i poboljšanju probave. Bademi također imaju antioksidativna svojstva, što ih čini korisnima u borbi protiv oksidativnog stresa i upala u tijelu. Međutim, budući da su visoko kalorični, važno je konzumirati ih umjereno.

DATULJE

Datulja je voće bogato vlaknima i prirodnim šećerima, što ih čini odličnom namirnicom za održavanje razine energije i poboljšanje probave. Također su bogate antioksidansima i vitaminima, poput vitamina B6, koji pomažu u održavanju zdravlja živčanog sustava. Datulje su također dobar izvor minerala poput kalija, željeza i magnezija, koji su važni za normalno funkcioniranje srca i mišića. Datulje i banane su prirodno slatke namirnice koje se mogu koristiti kao zamjena za rafinirani šećer u različitim receptima. Datulje se također koriste kao prirodni zaslađivač u nekim tradicionalnim desertima poput baklave.

BANANE

Banane su bogate vlaknima, vitaminima i mineralima, poput vitamina C, kalija i magnezija. Kalij pomaže u održavanju normalnog krvnog tlaka i funkciji srca, dok magnezij pomaže u održavanju zdravih kostiju i mišića. Banane su također bogate prirodnim šećerima i vlaknima, što ih čini odličnom namirnicom za održavanje razine energije.

Kao izvor vitamina B6, banane također igraju važnu ulogu u održavanju zdravog živčanog sustava. Banane su zapravo bobice, a ne voće, i najviše se uzgajaju u zemljama kao što su Indija, Brazil i Kina. Postoji više od 1000 vrsta banana, ali većina komercijalno dostupnih banana pripada vrsti Cavendish. Smatraju se simbolom plodnosti zbog svoje oblika koji podsjeća na muški reproduktivni organ. Zato se u nekim obredima daruju banane kako bi se osigurala plodnost.

JABUKA

Kažu da “jedna jabuka dnevno drži liječnika dalje”, a to nije samo izreka – jabuke su izuzetno hranjive i imaju mnoge zdravstvene prednosti. Jabuke su bogate vitaminima C i B kompleksa, a također su izvor minerala poput kalija, kalcija i fosfora. Dijetalna vlakna u jabukama mogu pomoći u snižavanju razine kolesterola u krvi, smanjenju rizika od srčanih bolesti i poboljšanju probave. Također su poznate po svom antioksidativnom djelovanju, što ih čini korisnima u borbi protiv oksidativnog stresa i upala u tijelu.

Bobica je superhranjivi smoothie koji će vam dati svu potrebnu energiju za savršen početak dana, a sastoji se od divnih sastojaka poput borovnice, jabuke, badema, datulje i banane.

*Slike su reprezentativnog karaktera.
Hladno prešano.
Uvjeti čuvanja: Čuvati na +4°C.
Zemlja podrijetla: Hrvatska.
Proizvodi i stavlja na tržište: Garden city d.o.o., Radnička cesta 52, 10 000 Zagreb, Hrvatska.

Web koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranice. Više informacija o kolačićima možete pročitati Ovdje.
Saznaj više