fbpx

C+

C+ je kao avantura u svakoj boci! Mandarina, naranča, jabuka i kurkuma putuju zajedno, a njihova kombinacija stvara pravu eksploziju okusa. C+ će vas osvježiti i napuniti energijom za sve izazove koje život nosi!

Juice Box hladno prešani sokovi rađeni su samo od voća i povrća, bez ikakvih dodataka! 100% su prirodni, bez dodanog šećera, bez umjetnih boja ili okusa, bez konzervansa, bez aditiva i bez dodatka vode.

Kako odabrati tip proizvoda?

HPP hladno pasterizirano
HPP hladno prešani hladno pasterizirani proizvod ima rok trajanja do 90 dana. HPP ili hladna pasterizacija je tip obrade hrane pod visokim tlakom koji produžuje rok trajanja proizvoda, a pritom se zadržava ista nutritivna vrijednost kao i kod svježeg proizvoda. Saznajte više što je hladna pasterizacija ovdje.
Svježe
Svježi hladno prešani proizvod ima rok trajanja do 48 h, nutritivna vrijednost je ista kao i kod HPP hladno prešanog hladno pasteriziranog proizvoda.

Nutritivna vrijednost i sastav:

Nutritivne vrijednosti na 100g proizvoda: Količina
Energetska vrijednost
205,21/48,32 kJ/kcal
Masti 0,12g
od kojih zasićene masne kiseline <0,01g
Ugljikohidrati 11,64g
od kojih šećeri 7,82g
Bjelančevine 0,17g
Sol <0,01g
    • Kurkuma40%

    • Mandarina100%

    • Naranča80%

    • Jabuka50%


C+ je možda u nekom svijetu osrednja ocjena – dobar (3), ali kod nas C+ najavljuje Naranču i njenu drugu sestru Mandarinu u kombinaciji sa snažnom i samostalnom Kurkmom i dobrom starom kraljicom Jabukom.

SNAŽNA I SAMOSTALNA KURKUMA

Zvijezda ovog napitka još jednom je zlatna kurkuma, tj. njena aktivna komponenta kurkumin, koja se stoljećima koristi u Ayurvedskoj medicini zbog svojih snažnih antioksidacijskih svojstava. Kurkumin je glavna komponenta kurkume, a aktivnosti kurkume obično se pripisuju kurkuminoidima (kurkumin i srodne tvari). Kurkuma, biljka je iz porodice đumbira, a čija se rizoma (podzemna stabljika) koristi kao kulinarski začin i tradicionalna medicina. Povijesno se kurkuma koristila u Ayurvedi i drugim tradicionalnim indijskim medicinskim sustavima, kao i u medicinskim sustavima istočne Azije, poput tradicionalne kineske medicine.

U Indiji su ju tradicionalno koristili za poremećaje kože, gornjih dišnih puteva, zglobova i probavnog sustava. U jugoistočnoj Aziji, kurkuma se koristi ne samo kao glavni začin, već i kao sastavni dio vjerskih obreda. Zbog svoje sjajne žute boje, kurkuma je poznata i kao indijski šafran. Marco Polo je 1280. godine opisao ovaj začin diveći se povrću koje je imalo kvalitete slične upravo onima šafrana. Danas se kurkuma promovira kao dodatak prehrani za mnoga stanja, uključujući artritis, probavne smetnje, respiratorne infekcije, alergije, bolesti jetre, depresiju i mnoge druge.

MANDARINA

Mandarine (lat. Citrus reticula) su zapravo vrsta naranči, raznovrsni agrumi koji variraju okusom od vrlo slatkog pa do kiselkastog te veličinom od veličine jajeta do veličine grejpa. U usporedbi s narančama, mandarine su manje, sadrže više vode i manje kiseline i šećera. Manja mandarina (80g) sadrži otrpilike 40 kcal, a osigurava čak 34% preporučenog dnevnog unosa vitamina C i 10% preporučenog dnevnog unosa vitamina A. U mandarini također ima manjih količina tiamina, vitamina B6 i folata.

Mandarine sadrže i male količine minerala, uključujući kalij, kalcij, magnezij i željezo.  Kao i drugi agrumi, mandarine sadrže flavonoide, fenolne kiseline i esencijalna ulja koja daju antioksidativna svojstva. Mandarine sadrže relativno veliku raznolikost i količinu fitonutrijenata, koji mogu zaštititi stanice od oštećenja, smanjiti upalu, smanjiti rizik od kardiovaskularnih bolesti i pružiti druge dobrobiti našem organizmu.

Mandarina i kurkuma, iako samostalna, u kombinaciji s jabukom i narančom daju pregršt svježih nota u jednom gutljaju.

*Slike su reprezentativnog karaktera.
Hladno prešano.
Uvjeti čuvanja: Čuvati na +4°C.
Zemlja podrijetla: Hrvatska.
Proizvodi i stavlja na tržište: Garden city d.o.o., Radnička cesta 52, 10 000 Zagreb, Hrvatska.

Web koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranice. Više informacija o kolačićima možete pročitati Ovdje.
Saznaj više