arapska menta
ČAJ ARAPSKA MENTA BIO 40 G 45,00 kn
Držać mjesta
KAVA ARABICA EKO 250 G 30,00 kn

CEJLONSKI ČAJ BIO 40 G

Na zalihi

Šifra proizvoda:42286660

45,00 kn

U cijenu je uključen PDV

Na zalihi

Cejlonski čaj je mješavina sastojaka iz tri vrlo različite regije čaja, koje unose snagu u našu smjesu za doručak. Ljutkasti listovi sazreli pod ruandskim suncem susreću slatki Assam iz sjeverne Indije. Snažni cejlon zaokružuje aromu. Zajedničko im je tradicionalno ručno branje lišća. Neposredno nakon uvenuća, valjanjem se otvaraju i oksidiraju te čuvaju prirodni kofein. Za dobar, budan početak dana – po mogućnosti s mlijekom ili limunom.

Fair trade glavni je prioritet u sva tri područja koja rastu. Čajni vrt Idulgashena na Šri Lanki pionir je u tom pogledu. Od 1987. čaj se uzgaja organski i u fair trade uvjetima na sedam plantaža, za koje je vrt prvi na svijetu dobio certifikat. Čajno imanje Jamguri u indijskoj regiji Assam odgaja slijedeće generacije. Zahvaljujući stipendijama, mnoga se djeca berača obrazuju, dok treniranje u školi šivanja drugima daje nove perspektive. Slična je situacija i u zadruzi Assopthe u Ruandi: zahvaljujući premijama Fairtradea postoje besplatni vrtići za najmlađe – i mikrokrediti za školske troškove starijih.

Svi su naši čajevi ekološki i certificirani za Fairtrade. Uz poštenu trgovinu, svaki prodani paket ChariTee podržava Lemonaid & ChariTea e.V. s 10 centi i tako financira razvojne projekte u regijama koje rastu.

SASTOJCI: jabuka*(33,6%),hibiskus*(25%),šipak*(22%),korica naranče*(10%),korijen sladića*,granulat manga*(mango*,maltodekstrin*)(1,3%),sredstvo za zakiseljavanje:limunska kiselina, Goji bobice*.Sadrži prirodne arome.(*iz kontroliranog ekološkog uzgoja).

Neto količina: 40g. Organski.

Uvjeti čuvanja: čuvati na suhom i hladnom mjestu.

Način pripreme: Čaj zaliti vrelom vodom i držati 5-8 minuta. Najbolje upotrijebiti do: otisnuto na pakiranju. LOT broj: otisnuto na pakiranju.

Uvozi: Garden city d.o.o.,Radnička cesta 52, Zagreb, info@juicebox.hr.

Proizvodi:Lemoaid Beverages GmbH,Neuer Kamp 31,20359 Hamburg. Njemačka.

Zemlja porijekla: Njemačka.

Možda će vam se također svidjeti…

Povratak na vrh