fbpx

Laka crvena

LAKA CRVENA poput ljubavi koja oboja sve drugo svojom bojom – to radi i cikla. Ne vidiš da su tu još i jabuka, mrkva, menta i naranča, ali osjetiš – ponavljamo – baš kao ljubav. Tijekom ovog putovanja kroz tijelo, čak i krv postaje ružičasta.

Juice Box hladno prešani sokovi rađeni su samo od voća i povrća, bez ikakvih dodataka! 100% su prirodni, bez dodanog šećera, bez umjetnih boja ili okusa, bez konzervansa, bez aditiva i bez dodatka vode.

Kako odabrati tip proizvoda?

HPP hladno pasterizirano
HPP hladno prešani hladno pasterizirani proizvod ima rok trajanja do 90 dana. HPP ili hladna pasterizacija je tip obrade hrane pod visokim tlakom koji produžuje rok trajanja proizvoda, a pritom se zadržava ista nutritivna vrijednost kao i kod svježeg proizvoda. Saznajte više što je hladna pasterizacija ovdje.
Svježe
Svježi hladno prešani proizvod ima rok trajanja do 48 h, nutritivna vrijednost je ista kao i kod HPP hladno prešanog hladno pasteriziranog proizvoda.

Nutritivna vrijednost i sastav:

Nutritivne vrijednosti na 100g proizvoda: Količina
Energetska vrijednost
184/43 kJ/kcal
Masti <0,05g
od kojih zasićene masne kiseline <0,01g
Ugljikohidrati 10,84g
od kojih šećeri 8,67g
Bjelančevine <0,01g
Sol <0,01g
    • Cikla100%

    • Mrkva60%

    • Menta30%

    • Jabuka70%

    • Naranča80%


LAKA CRVENA spoj je savršeno skladnih okusnih nota povrća i voća kao što su cikla, jabuka, mrkva i naranča, a dodatni štih daje joj nezamjenjiva i uvijek jedinstveno posebna – menta.

Tijekom putovanja cikle kroz tijelo, čak i krv postaje ružičasta – Laka crvena!

CIKLA

Kada jedemo biljnu hranu, mnogi fitonutrijenti s pigmentima koji djeluju kao antioksidansi u vašem tijelu (poput likopena i beta-karotena) apsorbiraju se u krvotok i kupaju naše organe, tkiva i stanice. Drugim riječima, pigmenti iz cikle apsorbiraju se u crijevima, a zatim putuju u krvotok, gdje cirkuliraju cijelim tijelom, dok ih na kraju ne filtriraju bubrezi. Tijekom ovog putovanja kroz tijelo, čak i krv postaje ružičasta!

Cikla je bogata prirodnim nitratima koje naše tijelo može pretvoriti u dušični oksid. Ovaj postupak objašnjava zašto su istraživači uspjeli pokazati dobrovoljni pad sistolnog krvnog tlaka kroz deset točaka tijekom nekoliko sati nakon konzumiranja soka od cikle, a taj je učinak trajao cijeli dan.

Nitrati ne samo da pomažu u isporuci oksigenirane krvi u mišiće pomažući proširiti arterije, nego i  omogućuju samome tijelu da izvuče više energije iz tog kisika – nešto što prije nije bilo moguće.

Otkriveno je da je mala količina soka od cikle omogućila slobodnim roniocima da zadrže dah čak pola minute duže nego inače.

Na primjer, otkriveno je da je mala količina soka od cikle omogućila slobodnim roniocima da zadrže dah čak pola minute duže nego inače.
Također, nakon ispijanja soka od cikle, biciklisti su mogli nastupiti na istom nivou intenziteta uz istovremeno konzumiranje oko 20 posto manje kisika od
placebo skupine.
Dakle, skupina koja je pila sok od cikle pokazala je veću izdržljivost dok je koristila manje kisika!

Ukratko, sok od cikle napravio je proizvodnju energije tijela biciklista znatno efikasnijom. Nikada do sada nije pokazano da lijekovi, steroidi, dodaci ili intervencije rade ono što može napraviti sok od cikle, a taj učinak možemo dobiti naravno i od cijele cikle.

Jedna šalica svježe cikle osigurava 58,5 kcal od kojih je 13 g ugljikohidrata, uključujući 9,19 g šećera i 3,81 g vlakana. Cikla također sadrži brojne vitamine i minerale od kojih se ističu Vitamin C, vitamin A, folna kiselina, magnezij, fosfor i manje količine kalcija, željeza, tiamina, ribolfavina, vitamina B6, bakra i selena. Zeleno, lisnato povrće poput vrhova cikle također osigurava i visoku razinu prehrambenih nitrata.

MRKVA

Mrkva je jedna od najpoznatijih i najčešće konzumiranih povrća na svijetu. Osim što je ukusna i svestrana namirnica, mrkva je također bogata različitim hranjivim tvarima koje su važne za zdravlje. Mrkva je izvrstan izvor vitamina A, koji je važan za zdravlje vida, rasta i razvoja, imunološki sustav te za održavanje zdrave kože i sluznica. Vitamin A također pomaže u sprečavanju oksidativnog stresa i upalnih procesa u tijelu.

Osim vitamina A, mrkva je bogata i drugim vitaminima i mineralima kao što su vitamin C, K i B6, kalij, folna kiselina i manganskih. Istraživanja su pokazala da redovita konzumacija mrkve može pomoći u prevenciji određenih bolesti. Mrkva se često koristi u kozmetičkim proizvodima zbog svojih blagotvornih učinaka na kožu. Sok od mrkve pomaže u hidrataciji i njegovanju kože, a također pomaže u smanjenju tamnih mrlja i akni.

MENTA

Naziv menta dolazi od nimfe po imenu Minthe ili Menthe koja je, po grčkoj mitologiji, bila Plutonova djevojka. Plutonova supruga Persephone postala je ljubomorna i pretvorila je Minthe u biljku koja se prilijepila za zemlju. Iako Pluton nije mogao promijeniti Minthe natrag u nimfu, dao joj je mogućnost zasladiti zrak kad su joj drobili listove i stabljike.

Obzirom da je menta toliko široko dostupna i postoji toliko različitih vrsta, njezina popularnost i važnost kao kulinarska i ljekovita biljka postala je vječna. Kroz povijest su se koristile različite vrste mente u medicini. Svaka od vrsta ove biljke nudi niz antioksidativnih svojstava i potencijalnih dobrobiti za ljudski organizam.

Korištenje svježe mente i drugog bilja i začina u kuhanju može pomoći u dodavanju okusa, istovremeno smanjujući unos natrija i šećera.

Naziv menta dolazi od nimfe po imenu Minthe ili Menthe koja je, po grčkoj mitologiji, bila Plutonova djevojka.

Zvuči li Vam već Laka crvena primamljivo? Nama itekako! Uz mrkvu, jabuku i naranču, opisane cikla i menta dobivaju slatko i upotpunjeno ruho, a vaše nepce zaista će uživati.

*Slike su reprezentativnog karaktera.
Hladno prešano.
Uvjeti čuvanja: Čuvati na +4°C.
Zemlja podrijetla: Hrvatska.
Proizvodi i stavlja na tržište: Garden city d.o.o., Radnička cesta 52, 10 000 Zagreb, Hrvatska.

Web koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranice. Više informacija o kolačićima možete pročitati Ovdje.
Saznaj više