Prema drevnom ayurvedskom procesu, crna sol se nekoliko sati zagrijava zajedno s plodovima Haritaki i Amla u teškim glinenim posudama. Vrijedni sastojci voća kombiniraju se sa soli i stvaraju crvenkasto-smeđe kristale mirisa na sumpor. Kala Namak – kako se još i naziva crna sol – ima prepoznatljivu zadimljenu notu koja podsjeća na okus i miris Asafoetide koja sadrži sumpor. Neto količina: 500 g.
Sastojci
kokosova krema *
* iz kontroliranog ekološkog uzgoja
Upute za korištenje i čuvanje
Za uravnoteženu ayurvedsku kuhinju i prehranu. U indijskoj kuhinji uglavnom se koristi za Dal jela, voćne salate, chutneye i raitas.
Koristite je poput kamene soli. Čuvati na suhom i hladnom mjestu.
Za više recepata pogledajte naš blog.
Proizvođač: COSMOVEDA, Knappenweg 4, 01983 Freienhufen, Njemačka.
Stavlja na tržište RH: Garden City d.o.o., Radnička 52, 10 000 Zagreb, Hrvatska
Zemlja podrijetla: Njemačka.