Klasična morska sol među solima, grubozrnata – vadi se na portugalskoj obali Atlantika. Pogodno za mlinac za sol.
Nije rafinirana ili izbjeljena, pa ostaje posebno prirodna. Zbog visokog stupnja sušenja održava se tečnost i sol se ne skuplja, tako da se ne koriste sredstva protiv sljepljenja i pomoćna sredstva za protok. Morska sol nije poljoprivredni proizvod i stoga nije regulirana u okviru organske regulative Europske Unije. Morska sol stoga nije dostupna u organskoj kvaliteti.
Nutritivne vrijednosti na temelju 100 g
Energija kJ / kcal: 0 kJ / 0 kcal
Sol: 98,7G
Upute za rukovanje i čuvanje
Naša gruba morska sol Atlantskog mora može se koristiti na mnogo načina i očarava sve vrste jela. Kristali soli otapaju se u toplim jelima i daju vašim jelima finu pikantnost. Mljevena ili posipana po hladnim jelima možete osjetiti aromu pojedinih kristala soli intenzivnije i jasnije nego s finom soli. Mnogobrojna jela od ribe i mesa čudesno se razlikuju kad ih poslužite posute prstohvatom krupne morske soli ili ih pripremite izravno u slanoj kori. Također je idealan za posipanje svježe pečenih peciva poput pereca, prezle ili štapića od pereca.
Čuvati na suhom mjestu.
Proizvođač: Naturata AG, Am alten Kraftwerk 6, D-71672 Marbach, Njemačka.
Stavlja na tržište RH: Garden City d.o.o., Radnička 52, 10 000 Zageb, Hrvatska.
Zemlja podrijetla: Portugal.