PASTA WOK UP BIO 50G 29,00 kn
TAHINI UMAK - BEZ SOLI, BIO 500G 59,00 kn

UMAK SOJA TAMARI BIO 250ML

Na zalihi

Šifra proizvoda:5411788036498

55,00 kn

U cijenu je uključen PDV

Na zalihi

Bio Tamari je tradicionalni japanski začin slanog okusa, pripremljen od soje, vode i morske soli. Koristi se za začinjavanje juha, variva, umaka, žitarica, salata, pirjanog povrća i sl. Slanog je okusa pa se može upotrijebiti kao zamjena za sol.

Sastojci
voda, soja *, morska sol, alkohol *, A.oryzae.
* iz kontroliranog ekološkog uzgoja.

Nutritivne vrijednosti na 100 ml
Energija kJ / kcal: 346 kJ / 82 kcal
Ugljikohidrati: 5.8g
– od toga šećeri: 1.7g
Protein: 10g
Sol: 13g

Za više recepata, pogledajte naš blog.

Upute za korištenje i čuvanje
Koristite ga ne samo kao zamjenu za sol, već i za poboljšanje prirodnog okusa sastojaka tijekom kuhanja i za stolom. Shoyu karakterizira alkoholna nota koju duguje fermentaciji pšenice. Iz tog se razloga ne smije dugo zagrijavati i treba ga dodavati tek na kraju postupka pripreme kako ne bi izgubio okus. Shoyu se izvrsno slaže s kiselim krastavcima, jelima od woka, rižom, tjesteninom, sushijem, sashimijem ili povrćem na pari. Može se savršeno kombinirati s mirinom (rižino vino), wasabijem, đumbirom ili ribanim daikonom.
Držite bocu na tamnom, hladnom mjestu. Proizvod se može čuvati nekoliko mjeseci nakon otvaranja.

Proizvođač: LIMA, 9990 Maldegem, Belgija.
Stavlja na tržište RH: Garden City d.o.o., Radnička 52, 10 000 Zagreb, Hrvatska
Zemlja podrijetla: SAD.

Povratak na vrh