fbpx

Zekan

Mali tim superjunaka koji se bori protiv loših navika u tvom tijelu! Mrkva i celer su ti hrabri borci koji pomažu u borbi protiv toksina, dok blitva i špinat pružaju dodatnu snagu i energiju. Jabuka i limun su tvoji prijatelji koji se brinu za tvoj ukusni doživljaj, a himalajska sol je tvoj vjerni saveznik u održavanju ravnoteže elektrolita. Zajedno čine nezaustavljiv tim koji će ti dati snagu za sve izazove koje ti dan donosi!

Juice Box hladno prešani sokovi rađeni su samo od voća i povrća, bez ikakvih dodataka! 100% su prirodni, bez dodanog šećera, bez umjetnih boja ili okusa, bez konzervansa, bez aditiva i bez dodatka vode.

Kako odabrati tip proizvoda?

HPP hladno pasterizirano
HPP hladno prešani hladno pasterizirani proizvod ima rok trajanja do 90 dana. HPP ili hladna pasterizacija je tip obrade hrane pod visokim tlakom koji produžuje rok trajanja proizvoda, a pritom se zadržava ista nutritivna vrijednost kao i kod svježeg proizvoda. Saznajte više što je hladna pasterizacija ovdje.
Svježe
Svježi hladno prešani proizvod ima rok trajanja do 48 h, nutritivna vrijednost je ista kao i kod HPP hladno prešanog hladno pasteriziranog proizvoda.

Sastav:  • Mrkva60%

  • Celer90%

  • Blitva40%

  • Mladi špinat30%

  • Jabuka50%

  • Limun20%

  • Himalajska sol10%

Zekan se ne može pohvaliti svojim okusom, ali zato su njegovi benefiti svestrani i sastavni je dio detoksikacije koji tijelu pruža baš ono što mu treba.

Zekan je hladno prešani sok koji spaja zdravu kombinaciju mrkve, celera, blitve, špinata, jabuke, limuna i himalajske soli. Mrkva je bogat izvor karotenoida koji mogu pomoći u održavanju zdravlja očiju i kože, dok celer sadrži antioksidanse i fitonutrijente koji mogu pomoći u smanjenju upala u tijelu. Blitva i špinat su izvori vitamina i minerala, uključujući željezo, kalcij, magnezij i vitamin C.

Jabuke sadrže vlakna i antioksidanse, a limun može pomoći u detoksikaciji tijela. Himalajska sol dodaje okus i minerale u tragovima koji mogu pomoći u održavanju ravnoteže elektrolita u tijelu. Zekan je ukusna i zdrava opcija koja može pomoći u održavanju cjelokupnog zdravlja i dobrobiti tijela.

HIMALAJSKA SOL

Jeste li znali da himalajska sol sadrži više od 80 minerala, uključujući kalij, željezo i kalciji, koji pomažu u prirodnom procesu detoksikacije i potiču na uklanjanje bakterija. Za razliku od konvencionalne kuhinjske soli, sadrži manje natrija što znači da ju je tijelu lakše preraditi jer mu nije potrebno toliko vode da se izbaciti višak natrija koji u kuhinjskoj soli nastaje zbog prerade.

Himalajska sol, koja se nalazi u hladno prešanom soku Zekan, također je bogata prirodnim jodom koji pomaže tijelu da uspostavi ravnotežu elektrolita, pomaže pri apsorpciji hranjivih tvari.

MRKVA

Dugačka ili kratka, mršava ili debela, ravna ili grbava – uvijek ju jednako volimo. Kraljica povrća s razlogom nosi ovu titulu – osim što je bogata antioksidansima, vitaminima i vlaknima, izvor je i beta-karotena, ”prirodnog suncobrana” koji je po svojoj funkciji biljni pigment i provitamin vitamina A. Mrkva je također dobar izvor tiamina, nijacina (vitamina B3), vitamina B6, folata i mangana te vitamina A, C, K i kalija.

CELER

Nedavna istraživanja uvelike su poboljšala naše znanje o protuupalnim prednostima celera, uključujući njegovu protuupalnu ulogu u samom probavnom traktu.

Celer je svojim sastavom 95% voda, sadrži zanemarive količine bjelančevina i masti i samo 1,4g ugljikohidrata na 100g sirovog celera. Njegova energetska vrijednost iznosi skromnih 9 kcal na 100g. Unatoč visokom udjelu vode, celer sadrži neke vitamine i minerale poput kalija i kalcija – koji su važni za zdravlje srca – te  folata i vitamina K koji sudjeluju u stvaranju crvenih krvnih zrnaca i pomažu u procesu koagulacije (grušanja) krvi.

LIMUN

Kad Vam život da limun… nemojte se zadržati samo na limunadi!

Limun je bogat vitaminom C, folatom, kalijem, flavonoidima i spojevima zvanim limonini, a koje pronalazimo u soku limuna. Četvrtina šalice limunovog soka sadrži čak 31% preporučenog dnevnog unosa vitamina C, 3% folata i 2% kalija, a sve to za skromnih 13 kcal. Čitavi sirovi limun sadrži 139% preporučenog dnevnog unosa vitamina C i ima 22 kcal.

BLITVA

U pogledu esencijalnih minerala, malo je namirnica tako visoke ocjene u našem sustavu bodovanja kao što je blitva – uz iznimke špinata i brokule, nitko ne zarađuje onoliko mineralnih bodova kao blitva. Nedavna istraživanja pokazala su da je blitva posebno dobra u dopremanju minerala iz tla u listove, pružajući nam izvanredne mineralne prednosti kada uživamo u velikim lisnatim dijelovima ovog povrća.

Blitva dobiva izvrsne ocjene i u našem sustavu ocjenjivanja za magnezij, željezo, mangan, bakar i kalij; vrlo dobru ocjenu za kalcij i fosfor; i dobru za cink. Budući da je mnogim ljudima nedostatak ovih minerala česta pojava, ovo povrće može biti posebno koristan dodatak u mnogim planovima obroka.

Uz izvanrednu raznolikost konvencionalnih hranjivih sastojaka koje nudi blitva, njeni su fitonutrijenti oni koji dodatno podupiru naš organizam.

Flavonoid viteksin koji se nalazi u blitvi proučavan je zbog antikancerogenih svojstava te je utvrđeno da ima i antioksidativna i protuupalna svojstva.

Na vrhu ovog popisa mnogi su se istraživači usredotočili na flavonoide koje im nudi ovo tamnozeleno lisnato povrće. Ovdje su uključeni katehin, epikatehin, miricetin, kvercetin, kaempferol i rutin.

Nešto neobičniji flavonoid koji se nalazi u blitvi jest viteksin. Brojne biljke koje sadrže viteksin proučavane su s medicinskog stajališta, a viteksin blitve proučavan je u laboratoriju i na životinjama zbog njegovih antikancerogenih svojstava. Zajedno s ostalim gore navedenim flavonoidima, za viteksin je utvrđeno da ima i antioksidativna i protuupalna svojstva.

Mnoge sorte blitve sadrže i antioksidacijske i protuupalne pigmente poznate kao betalaini.

*Slike su reprezentativnog karaktera.
Hladno prešano.
Uvjeti čuvanja: Čuvati na +4°C.
Zemlja podrijetla: Hrvatska.
Proizvodi i stavlja na tržište: Garden city d.o.o., Radnička cesta 52, 10 000 Zagreb, Hrvatska.

Web koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranice. Više informacija o kolačićima možete pročitati Ovdje.
Saznaj više