Proljetno jutro – kako ovo dobro zvuči. PROLJETNO JUTRO – kakvog je ovo dobrog mirisa i okusa!

Dobro zvuči, dobro miriši, savršenog je okusa i ne možemo mu, ni u kojem smislu, odoljeti. Proljetna jutra su mi najdraža – uvijek su rezervirana za najljepše buđenje svih tjelesnih osjetila.

Sjećam se bakinih svježe ubranih jagoda na proljetna jutra u Baranji, ali i onog stabla jabuke na koje sam se uvijek jedina uspjela popeti. Puno sjećanja vežem za proljeće i proljetna jutra pa me tako i ime ovog sokića vraća u lijepe dane, kroz pune mirise i dobro zapamćene okuse.

Naše PROLJETNO JUTRO sadrži najmirisnije jagode, (skoro pa kao bakine) jabuke, naranču i med.

Jagode se ubrajaju među prvih 20 plodova po antioksidacijskoj sposobnosti te su dobar izvor mangana i kalija.

JAGODICE

Jagoda je član obitelji ruža i zapravo nije plod ili bobica već uvećani grlić cvijeta. Prvo uzgajane u starom Rimu, a u provincijskoj Francuskoj smatrane afrodizijakom, jagode su sada najpopularnije bobičasto voće na svijetu.

Srcolika silueta jagode prvi je trag da je ovo voće dobro za nas. Ovi moćni mali ”paketi” štite naše srce, povećavaju HDL (dobar kolesterol), snižavaju krvni tlak i štite od raka.

Prepune vitamina, vlakana i posebno visokih razina antioksidansa poznatih kao polifenoli, jagode se ubrajaju među prvih 20 plodova po antioksidacijskoj sposobnosti te su dobar izvor mangana i kalija. Osim polifenola, niz snažnih antioksidansa uključuje i antocijane, elaginsku kiselinu, kvercetin i kaempferol.

Jagode su bogate vitaminom C, kalijem, folnom kiselinom i vlaknima, a jedna šalica narezanih, svježih jagoda ili 166 g sadrži niz važnih hranjivih sastojaka u sljedećim količinama:

Pročitajte više pojedinosti o jagodama ovdje.

Ovi hranjivi, srcoliki ”paketići” zaista su jedno od najomiljenijih voća, a uz naranču, jabuku i med – dan započet PROLJETNIM JUTROM ne može biti slađi! 🙂

Isprobajte PROLJETNO JUTRO u svakom Juice Boxu ili putem naše web trgovine.

Želimo Vam ugodno jutro i produktivan dan i osjećaj proljeća u bilo koje doba godine!