fbpx
✨ Dostava po cijeloj Hrvatskoj ✨
❤️ Napravljeno s ljubavlju u Hrvatskoj ❤️
🌿 100% Plastic Neutral hladno prešani sokići 🌿

Zekan

Mali tim superjunaka koji se bori protiv loših navika u tvom tijelu! Mrkva i celer su ti hrabri borci koji pomažu u borbi protiv toksina, dok blitva i špinat pružaju dodatnu snagu i energiju. Jabuka i limun su tvoji prijatelji koji se brinu za tvoj ukusni doživljaj, a himalajska sol je tvoj vjerni saveznik u održavanju ravnoteže elektrolita. Zajedno čine nezaustavljiv tim koji će ti dati snagu za sve izazove koje ti dan donosi!

Juice Box hladno prešani sokovi rađeni su samo od voća i povrća, bez ikakvih dodataka! 100% su prirodni, bez dodanog šećera, bez umjetnih boja ili okusa, bez konzervansa, bez aditiva i bez dodatka vode. 

Kako odabrati tip proizvoda?

HPP hladno pasterizirano
HPP hladno prešani hladno pasterizirani proizvod ima rok trajanja do 90 dana. HPP ili hladna pasterizacija je tip obrade hrane pod visokim tlakom koji produžuje rok trajanja proizvoda, a pritom se zadržava ista nutritivna vrijednost kao i kod svježeg proizvoda. Saznajte više što je hladna pasterizacija ovdje.
Svježe
Svježi hladno prešani proizvod ima rok trajanja do 48 h, nutritivna vrijednost je ista kao i kod HPP hladno prešanog hladno pasteriziranog proizvoda.

Sastojci


    • Mrkva60%

    • Celer90%

    • Blitva40%

    • Mladi špinat30%

    • Jabuka50%

    • Limun20%

    • Himalajska sol10%

Mrkva

Dugačka ili kratka, mršava ili debela, ravna ili grbava – uvijek ju jednako volimo. Kraljica povrća s razlogom nosi ovu titulu – osim što je bogata antioksidansima, vitaminima i vlaknima, izvor je i beta-karotena, ”prirodnog suncobrana” koji je po svojoj funkciji biljni pigment i provitamin vitamina A.

Mrkva je također dobar izvor tiamina, nijacina (vitamina B3), vitamina B6, folata i mangana te vitamina A, C, K i kalija.

Celery

Nedavna istraživanja uvelike su poboljšala naše znanje o protuupalnim prednostima celera, uključujući njegovu protuupalnu ulogu u samom probavnom traktu.

Celer je svojim sastavom 95% voda, sadrži zanemarive količine bjelančevina i masti i samo 1,4g ugljikohidrata na 100g sirovog celera. Njegova energetska vrijednost iznosi skromnih 9 kcal na 100g.

Unatoč visokom udjelu vode, celer sadrži neke vitamine i minerale poput kalija i kalcija – koji su važni za zdravlje srca – te  folata i vitamina K koji sudjeluju u stvaranju crvenih krvnih zrnaca i pomažu u procesu koagulacije (grušanja) krvi.

blitva2

U pogledu esencijalnih minerala, malo je namirnica tako visoke ocjene u našem sustavu bodovanja kao što je blitva – uz iznimke špinata i brokule, nitko ne zarađuje onoliko mineralnih bodova kao blitva.

Nedavna istraživanja pokazala su da je blitva posebno dobra u dopremanju minerala iz tla u listove, pružajući nam izvanredne mineralne prednosti kada uživamo u velikim lisnatim dijelovima ovog povrća.

Blitva dobiva izvrsne ocjene i u našem sustavu ocjenjivanja za magnezij, željezo, mangan, bakar i kalij; vrlo dobru ocjenu za kalcij i fosfor; i dobru za cink. Budući da je mnogim ljudima nedostatak ovih minerala česta pojava, ovo povrće može biti posebno koristan dodatak u mnogim planovima obroka.

Uz izvanrednu raznolikost konvencionalnih hranjivih sastojaka koje nudi blitva, njeni su fitonutrijenti oni koji dodatno podupiru naš organizam.

Flavonoid viteksin koji se nalazi u blitvi proučavan je zbog antikancerogenih svojstava te je utvrđeno da ima i antioksidativna i protuupalna svojstva.

Na vrhu ovog popisa mnogi su se istraživači usredotočili na flavonoide koje im nudi ovo tamnozeleno lisnato povrće. Ovdje su uključeni katehin, epikatehin, miricetin, kvercetin, kaempferol i rutin.

Nešto neobičniji flavonoid koji se nalazi u blitvi jest viteksin. Brojne biljke koje sadrže viteksin proučavane su s medicinskog stajališta, a viteksin blitve proučavan je u laboratoriju i na životinjama zbog njegovih antikancerogenih svojstava. Zajedno s ostalim gore navedenim flavonoidima, za viteksin je utvrđeno da ima i antioksidativna i protuupalna svojstva.

Mnoge sorte blitve sadrže i antioksidacijske i protuupalne pigmente poznate kao betalaini.

Spinach

Bogat je antioksidansima i vitaminima A, C i K, te može pomoći u održavanju zdravih očiju i kože.

Špinat je postao popularan nakon što ga je Popaj, popularni lik iz stripa, koristio za dobivanje snage. Špinat je bogat željezom koji može pomoći u borbi protiv anemije. Također može pomoći u smanjenju rizika od osteoporoze. 

Jabuka

Kraljica ne samo zimskog voća već i svih godišnjih doba, JABUKA  je ukusna i ljekovita namirnica. O njenim ljekovitim svojstvima ne treba pretjerano govoriti, jer već i ptice na granama znaju sve. Međutim malo tko zna da jabuka u svom sastavu krije SEROTONIN – hormon sreće, stoga će sok od jabuke pozitivno utjecati i na vaše raspoloženje.

Naranče i mandarine, citrusne voćke izuzetne su riznice vitamina C i flavonida. Upravo zbog svoga esencijalnog sastava od pamtivijeka su u službi našeg zdravlja.

Ako je jabuka kraljica među voćem, onda je cimet definitivno kralj među začinima. Cejlonskom cimetu su se od davnina pripisivala magična svojstva, a danas je s razlogom booster našeg imuniteta jer je prepun antioksidanasa, prvenstveno Cimetaldehida koji se odlikuje antibakterijskim i antimikotičkim djelovanjem stoga je korisni saveznik kod gripa i prehlada.

Lemon

Kad Vam život da limun… nemojte se zadržati samo na limunadi!

Limun je bogat vitaminom C, folatom, kalijem, flavonoidima i spojevima zvanim limonini, a koje pronalazimo u soku limuna.

Četvrtina šalice limunovog soka sadrži čak 31% preporučenog dnevnog unosa vitamina C, 3% folata i 2% kalija, a sve to za skromnih 13 kcal. Čitavi sirovi limun sadrži 139% preporučenog dnevnog unosa vitamina C i ima 22 kcal.

Himalayansalt

Jeste li znali da himalajska sol sadrži više od 80 minerala, uključujući kalij, željezo i kalciji, koji pomažu u prirodnom procesu detoksikacije i potiču na uklanjanje bakterija.

Za razliku od konvencionalne kuhinjske soli, sadrži manje natrija što znači da ju je tijelu lakše preraditi jer mu nije potrebno toliko vode da se izbaciti višak natrija koji u kuhinjskoj soli nastaje zbog prerade.

Himalajska sol, koja se nalazi u hladno prešanom soku Zekan, također je bogata prirodnim jodom koji pomaže tijelu da uspostavi ravnotežu elektrolita, pomaže pri apsorpciji hranjivih tvari.

Zekan se ne može pohvaliti svojim okusom, ali zato su njegovi benefiti svestrani i sastavni je dio detoksikacije koji tijelu pruža baš ono što mu treba.

zekan

Dostava iz web trgovine vrši se na području Hrvatske GLS kurirskom službom.

  • Trošak dostave obračunava se automatski prilikom kupnje proizvoda i izdaje vam se račun na kojem se nalazi cijena kupljenih proizvoda i cijena dostave
  • Trošak dostave bit će iskazan u košarici uz cijenu proizvoda
  • Rok isporuke proizvoda, kod kojih je navedeno da se nalaze na zalih je 1-3 radna dana od dana zaključene narudžbe, izuzev proizvoda s posebnom  napomenom
  • U slučaju promjene roka dostave ili bilo koje druge važne okolnosti za izvršenje narudžbe, kupca će o tome odmah obavijestiti naša služba za korisnike
  • Sve ostale uvjete dostave i način podnošenja reklamacije možete pročitati ovdje.

Svi proizvodi moraju se čuvati u hladnjaku na +4°C. Proizvodi nemaju konzervnsa stoga ih je važno čuvati u hladnjaku bez obzira jeste li ih otvarali. Nakon otvaranja konzumirati unutar 24 sata. 

Ovaj proizvod sadrži CELER ILI može sadržavati tragove CELERA.

Zemlja podrijetla: Hrvatska.
Proizvodi i stavlja na tržište: Garden city d.o.o., Radnička cesta 52, 10 000 Zagreb, Hrvatska.
Fotografije su reprezentativnog karaktera.

Možda Vam se još svidi:

Web koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranice. Više informacija o kolačićima možete pročitati Ovdje.
Saznaj više
JUICEletter
PRIJAVI SE NA
I ISCIJEDI POPUSTE!
JUICELETTER
PRIJAVI SE NA
I ISCIJEDI POPUSTE!