READY, SET, DETOX!

Što je DETOX?

DETOX ili detoksikacija ili čišćenje hladno prešanim sokićima je post s ciljem uklanjanja štetnih toksina iz tijela. Tijekom posta konzumirate samo hladno prešane sokiće i/ili juhe posebno namijenjene za detoksikaciju.


Čišćenje sokovima omogućuje tijelu odmor probave od složene, krute i prerađene hrane. Naša jetra, bubrezi i debelo crijevo svakodnevno rade kako bi tijelo oslobodili od otpadnih tvari i toksina. Osobito je važna jetra, organ koji iz konzumirane hrane i pića izvlači otrove te ih razgrađuje u manje štetne tvari te ih uklanja iz organizma. Ako je jetra previše opterećena prerađivanjem štetnih tvari, teško se posvećuje glavnoj funkciji koja je oslobađanje energije, zato se nakon konzumacije alkohola osjećamo mamurno, a nakon teške, masne hrane osjećamo umor i tromost. Bubrezi su također važni jer prerađuju tekućine i ispiru otrove zbog čega je dnevno važno unositi puno tekućine kako bi im se omogućio normalan rad. Tijekom čišćenja, tijelu je važno omogućiti izvor hranjivih tvari, enzima, vitaminima i mineralima. Iznimno je važno unositi puno tekućine kako bi se štetne tvari mogle izlučiti te kako bi se organizmu omogućio prijeko potreban odmor.

Detox pomaže kod poboljšanja probave i mršavljenja, ali glavni cilj detoxa ne bi trebalo biti isključivo gubljenje na kilaži već pomoć tijelu da se riješi toksina i loših navika te da se pripremi za nove početke. Naš organizam sposoban je sam se očistiti se od štetnih tvari, a mi smo tu da mu u tome pomognemo.


Svaki detox paket sastavljen je od posebno odabranih hladno prešanih sokova koji su 100% prirodni i Clean label što znači da nemaju konzervansa, dodataka šećera, aditiva, pojačivača ili vode, već samo sastojke koji su svježe voće i povrće. 

Zašto je DETOX koristan?

 • Pomaže tijelu pri čišćenju štetnih tvari
 • Povećava energiju
 • Podiže i jača imunitet
 • Pruža odmor probavnom sustavu od vlakana i krute hrane
 • Pridonosi poboljšanju rada organizma
 • Smanjuje osjećaj nadutosti
 • Hidratizira tijelo
 • Balansira pH tijela
 • Poboljšava ten i kosu
 • Pridonosi povećanju koncentracije
 • Stimulira rad jetre pri procesu rješavanja toksina
 • Pospješuje eliminaciju toksina
 • Pridonosi procesu gubitka kilograma
 • Pomaže pri procesu odvikavanja od loših navika (loša prehrana, pušenje, alkohol…)

Što raditi PRIJE, TIJEKOM i NAKON?

Prije
Da bi dobili najviše od detoxa preporučujemo da postepeno dva do tri dana prije početka počnete mijenjati naviku prehrane kako tijelo ne bi doživjelo šok naglom promjenom prehrane. Probajte postepeno meso, mliječne proizvode, kofein, alkohol, rafinirane šećere i škrobnu hranu zamijeniti što više sirovom prehranom s naglaskom na voću, zelenom lisnatom povrćem i orašastim plodovima te počnite postepeno piti više vode.
Preporučamo dijabetičarima, trudnicama i osobama s kroničnim bolestima ili specifičnim zdravstvenim stanjima da se prije odlaska na detox savjetuju sa svojim liječnikom. Također savijetujemo svima koji se odluče na detox duže od 7 dana da se prethodno savjetuju s liječnikom.

Tijekom
Sokiće pijte svakih 1,5-2 h ili kada osjetite glad. Niti jedan čovjek nije isti zbog čega je važno slušati potrebe tijela i ako potrebno, konzumirati sokiće željenim redom tijekom dana. Za postizanje željenog efekta detoxa, generalno ne preporučujemo konzumaciju krute hrane, no ako je potrebno možete konzumirati posebnu detox juhu. Voda čini otprilike dvije trećine težine čovjekova tijela, a s obzirom na to da je glavni cilj detoksikacije izlučiti što više štetnih tvari, potrebno je konzumirati što više tekućine tj. uz sokiće piti i vodu. Unos tekućine također pomaže i pri smanjenju glavobolje koja bi se mogla javiti na početku detoxa osobito kod osoba koje konzumiraju kavu. Pokušajte odmoriti svoje tijelo i opustiti se, raditi laganu jogu ili meditirati. Probajte ići spavati u razumno doba, spavati u mrak i na lijevom boku jer su tako crijeva u najboljem položaju za obavljanje svojeg posla. 

Nakon
Preporučujemo da hrana nakon detox-a bude jednaka kao i priprema prije detoxa, što više sirove hrane, orašastih plodova i vode kako se organizam ne bi šokirano naglom promjenom prehrane te postepeno uvoditi uobičajene namirnice koje inače konzumirate. Pokušavajte izbjegavati alkohol, kavu, prerađenu hranu i hranu s rafiniranim šećerom.

DETOX, LOVE & ME!

Kako dobiti najbolje od DETOXa?

 • Konzumirajte što više tekućine, uz sokiće pijte puno vode
 • Opustite svoje tijelo i um, pokušajte prakticirati laganu yogu ili meditaciju
 • Pokušajte izbjegavati stresne situacije
 • Slušajte potrebe svojeg tijela, ako osjetite glad popijte sokić bez obzira na to što možda tada još nije vrijeme za popiti ga
 • Ne preporučujemo konzumaciju krute hrane, no ako je potrebno možete konzumirati posebnu detox juhu
 • Izbjegavajte alkohol, kavu i cigarete

Kako odabrati pravi paket?

1-dnevni paket namijenjen je za sve koji se prvi put odlučuju na program čišćenja hladno prešanim sokićima i one koji su već bili na dužem programu te žele održavati zdraviji način života i jednom tjedno restartati svoj probavni sustav.

3-dnevni paket za restart tijela i probavnog sistema. Tijelo će početi raditi svoj primarni posao, rješavanje štetnih toksina i stvaranje energije, neće trošiti više energiju na probavu teške hrane, rafiniranog šećera i sl. 

5-dnevni paket čišćenja hladno prešanim sokićima za one koji su već dobro upoznati s programom i koji svojem tijelu žele pružiti duboko čišćenje i restart.

7-dnevni paket za maksimalan učinak čišćenja za one spremne na dubinsku promjenu.

Šareni paket hladno prešanih sokića je za one koji se prvi put sreću s programom čišćenja i nisu favoriti zelenih sokića ili povrća.

Zeleni paket od pretežno sokića na bazi povrća. Zeleni sokići svoju boju dobivaju od biljnog pigmenta klorofila koji sudjeluje u fotosintezi (stvaranju energije) zbog čega se još zove i “Eliksir života”. Klorofil povoljno djeluje na krvnu sliku te potiče funkciju jetre, štitnjače i bubrega, a važan je i za jačanje imuniteta.

IMMUNO+ već po nazivu odaje svoj cilj i naum – pomoći nam u gradnji snažnijeg imuniteta putem prirodne hrane, kroz široku paletu boja i okusa, a time i kombinacija isključivo prirodnih sastojaka za koje znamo da bismo ih trebali unositi, a to ipak ne radimo.

BOOSTER, HYDRATE I WEEKEND RESET savršeni su za pripremu za nove izazove.

Važno je napomenuti da detox ne bi trebao biti dugoročna zamjena za cjelovitu i uravnoteženu prehranu, već bi se trebao koristiti kao povremena opcija za očišćenje tijela i podizanje energetskih razina.

Zašto su Juice Box hladno prešani sokovi bolji od ostalih i što je to hladno prešanje?

Koji su uvjeti dostave?

Gdje sve mogu pronaći Juice Box proizvode osim na web-u? 

Ostala često postavljana pitanja…