fbpx
✨ Dostava po cijeloj Hrvatskoj ✨
❤️ Napravljeno s ljubavlju u Hrvatskoj ❤️
🌿 100% Plastic Neutral hladno prešani sokići 🌿

CRVENI SOKIĆI

Esencija zdravlja danas je kod nas sadržana u crvenim sokovima. A upravo su razne bobičaste voćke i cikla glavni sastojci ovih moćnih eliksira. Nositelji crvene i ljubičaste boje naših prirodnih sokova su pigmenti antocijan, likopen i betacijanin iz skupine flavonoida.

Titulu „supervoća“ s pravom je zaslužilo bobičasto voće. Jedan su od najvrjednijih prirodnih darova. Ove male bobice, velikih moći, nepresušna su riznica vrijednih i prijeko potrebnih nutrijenata. Bogat su izvor hranjivih tvari, vitamina (C, A, E, B ), minerala (željeza, kalija, mangana, kalcija, fosfora, magnezija), prehrambenih vlakana i fitokemikalija. Ipak, u cijeloj priči o bobičastom voću najzanimljiviji je njihov antioksidativni potencijal koji im je i donio pridjev „supervoća“. Bobice poput borovnica, brusnica, aronije, maline, jagode, kupine, acai bobica smanjuju upalne procese i oksidativni stres u organizmu. One neutraliziraju štetno djelovanje slobodnih radikala. A danas znamo da su upravo upalni procesi glavni okidači za nastanak najtežih oboljenja, poput karcinoma. Ove su namirnice zaštitnici zdravlja kardiovaskularnog i probavnog sustava, a pridonose i mladolikom izgledu i vitalnosti organizma.

Iako nam je poznata od davnina, cikla nije široko rasprostranjena u našoj kuhinji, uglavnom je uvijek konzumiramo na isti način – na salatu. Ovaj „superkorijen“ prepun je moćnih antioksidansa i nezaobilazna je namirnica za detoksikaciju. Potiče rad jetre, a preporučuje se i za normalizaciju probave jer obiluje prehrambenim vlaknima. Stoga niti nije čudno da su je i stari Grci i Rimljani cijenili kao lijek za stvaranje krvi jer željezo iz cikle je moćno sredstvo za čišćenje organizma od toksina.

Web koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranice. Više informacija o kolačićima možete pročitati Ovdje.
Saznaj više
JUICEletter
PRIJAVI SE NA
I ISCIJEDI POPUSTE!
JUICELETTER
PRIJAVI SE NA
I ISCIJEDI POPUSTE!